RADU MAZĂRE ESTE UN ALTFEL DE PRIMAR!

Radu Mazăre este din nou subiect al talk-show-urilor principalelor televiziuni de ştiri, Antena 3 şi Realitatea TV, care se dau de ceasul morţii să afle de ce primarul Constanţei, în loc să stea cu cazmaua în mână şi să arunce cu substanţe antiderapante, s-a gândit să danseze la Rio, cu ocazia celebrului carnaval brazilian.

Nu am de gând să-l apăr pe Radu Mazăre, întrucât este bărbat şi poate să o facă şi singur. Dar nu pot sta cu mâinile în sân şi să văd cum unii analişti şi politicieni cad în capcana întinsă de prezentatorii şi realizatorii emisiunilor, încercând fie să-l disculpe pe edilul de la malul Mării Negre, fie să-l pună la stâlpul infamiei.

E drept că şi primarul meu nu se duce cotidian la biserică, preferând o petrecere în club sau o prezentare de modă, dar este un primar care a făcut treabă şi  pe care, în ciuda a ceea ce se vede şi se crede, chiar îl interesează soarta constănţenilor. Radu Mazăre nu este un primar şi un om oarecare. El şochează, stârneşte, enervează, uimeşte, iar imaginea lui bruschează sentimentele pudicilor ce populează scena politicii româneşti, incapabili să vadă în escapadele mondene ale edilului constănţean o strategie de marketing, menită să promoveze Litoralul românesc şi, astfel, să aducă venituri substanţiale la bugetul local. Bieţii analişti îl vor pe Radu Mazăre după chipul şi asemănarea lor sau, mai degrabă, după cum au învăţat ei la şcoală că era un primar în timpul Colectivizării – cu cizme de cauciuc în picioare, cu cazmaua în mâini şi înjurându-i de mama focului pe cei care nu-şi făceau treaba.

Din păcate pentru ei, Radu Mazăre nu este aşa. După un Consiliu Naţional al PSD, după un dans al pinguinului la „Acces Direct” şi după 14 ore petrecute pe drumul de la Constanţa spre Bucureşti, primarul Constanţei a plecat la Rio, unde va dansa samba, ofticându-i şi mai abitir pe detractorii lui ocazionali.

În ceea ce priveşte administrarea vechiului Tomis, sunt sigur că nu Radu Mazăre este principalul vinovat de lipsa fondurilor necesare unor proiecte începute şi lăsate baltă, ci cu totul altcineva. Singura vină a lui Radu Mazăre este aceea că a rezistat, că nu a vrut să facă frumos, că a fost poate singurul adversar politic adevărat al lui Traian Băsescu.

Nu ştiu dacă Radu Mazăre este cel mai bun primar, dar ştiu sigur că a fost singurul care, după Decembrie 1989, a făcut ceva pentru Constanţa. Pe cei care au uitat îi invit să vadă cum arăta străvechiul Tomis înainte de 2000. Eu îmi aduc aminte că străzile erau toate lipsite de lumină şi parcurile nu erau parcuri, ci locuri de rezidenţă pentru aurolaci, boschetari şi deviaţi sexual. Chiar şi numai pentru asta îl felicit, din toată inima, pe Radu Mazăre.

Cătălin BOBOC

Anunțuri