„PARADIGMA CREŞTINĂ A LIBERTĂŢII ÎNTRE ONTIC ŞI MEONIC”

     Editura „Cetatea de Scaun” din Târgovişte este locul unde au văzut lumina tiparului multe din perlele istoriografiei, filosofiei şi politologiei româneşti şi universale. Între volumele publicate la prestigioasa editură se numără şi cartea doamnei lector universitar doctor Adriana Claudia Cîteia, intitulată „Paradigma creştină a libertăţii între ontic şi meonic”.

 

    Volumul de faţă reprezintă un instrument util în descifrarea tainelor filosofiei creştine şi  a modului în care aceasta îşi face simţită prezenţa în spaţiul bizantin. În concepţia autoarei, Biserica și-a asumat libertatea de a propune un nou model de viață, o nouă formă de dialog cu instituțiile politice, o modalitate ostilă tradiției păgâne, de dialog cu divinitatea”, concluzionând că paradigma creştină a libertăţii oferă „răspunsul suprem” pentru toate problemele cu care se confruntă societatea în ansamblu ei, care nu este altul decât credinţa. Prin credinţă, omul (creştinul – n.m) se îndepărtează de cetatea oamenilor şi se apropie de statul de cetăţean al Raiului, al Cetăţii lui Dumnezeu.

     Autoarea este un nume cunoscut şi apreciat în spaţiul cultural şi ştiinţific dobrogean, fiind şef de catedră la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa şi autoarea a peste 30 de cărţi, studii şi articole ştiinţifice. Mai multe detalii despre carte, inclusiv bogata şi valoroasa introducere, le puteţi găsi aici.

Anunțuri