Neîndoielnic, România este o ţară de poveste! Acest fapt nu se datorează doar frumuseţilor naturii ori firii primitoare şi petrecăreţe a românilor, ci – aşa cum aţi intuit deja! – povestitorilor aflaţi la guvernare şi poveştilor spuse de aceştia. Unul dintre cei mai străluciţi meşteri ai basmului românesc contemporan, ce ar putea să îi concureze pe Creangă şi Ispirescu, este ministrul Lăzăroiu, prieten aproape intim al Albei ca Zăpada…

În această calitate, de povestitor detaşat cu normă-ntreagă la Ministerul Salariilor şi Pensiilor, Sebastian Lăzăroiu nu se dezminte. Mai zilele trecute, acesta a declarat, solemn, că mai bine de jumătate dintre români nu sunt săraci, postulând că un venit de 800 de lei/ membru de familie e îndestulător pentru a-ţi achita toate dările către Stat şi a trăi decent… De fapt, s-ar putea ca domnul ministru să aibă dreptate, întrucât prietena lui cu trup gingaş, păr negru ca abanosul şi faţa ca laptele nu prea era pasionată de mâncare, ci, mai degrabă, de venirea Prinţului ce o va salva şi o va lua de soţie… Cam atât mai ţin minte din această poveste, citită în copilăria mea, acum mai bine de douăzeci şi cinci de ani.  Domnul Lăzăroiu, spre deosebire de mine, pare a fi mai la curent cu povestea copilăriei mele, însă cu mult mai departe de viaţa de zi cu zi a românilor, unde 800, 1000 sau chiar 1500 de lei te ţin departe de ceea ce, fără să fim patetici şi plângăcioşi, am putea numi un trai decent.

Din păcate pentru domnul ministru şi pentru cetăţenii acestei ţări, România este o ţară de poveste, dar  o poveste horror, cu domnul Băsescu pe post de lup şi doamna Udrea pe post de Zgripţuroaică… În tot acest timp, românii dorm liniştiţi, chiar dacă, din ce în ce mai des, îşi potolesc foamea cu câte-o coajă de pâine şi un pahar de apă.

…Dormiţi bine?

SURSA: URBAN CONSTANŢA

Anunțuri