Se încinge lupta în PD-L, chiar dacă nu este o luptă pentru România… O luptă surdă, în spatele unor zâmbete false, ipocrite, dar şi al acelor declaraţii tâmpe de genul „am salvat ţara de la dezastru”, „am evitat criza” etc.  O luptă pentru titluri aparent fără importanţă, dar cu foarte mare încărcătură pentru personajele de poveste ale democrat-liberalilor români.

Nu mă mai miră de mult timp incapacitatea guvernului condus de lovitul în cap Emil Boc (vezi momentele în care actualul prim-ministru a cazut în cap la emisiunea lui Andrei Gheorghe ori acela în care creierii i-au fost bine-zdrumicaţi de lovitura de ou a tatălui său – n.m), spre disperarea a cât mai multora dintre români.

Revenind la lupta din interiorul principalului partid aflat la conducerea României, trebuie să recunosc că în ţara dintr-o altă poveste, despre care vorbeam în primul meu material pentru blogul colegului şi prietenului Harry, personajele pedeliene se încadrează în arhetipuri existenţiale. Albă ca Zăpada, Scufiţa Roşie, calul lui Ştefan cel Mare, Broscoiul cel Urât, Doamna de Fier sunt doar câţiva dintre eroii preferaţi ai echipei păstorite de Traian Băsescu.

Ca întotdeauna, nimic nu mişcă fără ştirea şi voia lui Zeus (a se citi Traian Băsescu!) în Partidul Democrat Liberal. Aşa după cum aţi intuit, şi lupta pentru titlul de „Doamna de Fier” a formaţiunii preferate a preşedintelui României a pornit de la declaraţia aceluiaşi intempestiv lider român. Prezent la Şcoala de Vară a tinerilor democrat-liberali, domnul Băsescu şi-a pus la lucru imaginaţia şi a clamat necesitatea unei Margaret Thatcher în politica românească..  Nici nu a închis bine gura bădia Traian, că au şi sărit divele partidului pentru a cuceri titlul de „Doamna de Fier” şi de moştenitoare a lui Traian Băsescu… Roberta, Elena, Sulfina au sărit, rând pe rând, pentru a face prima poza de start în concursul impus de liderul de la Cotroceni, spre deliciul presei şi al admiratorilor fiecăreia…

Totuşi, ca la orice concurs, nu vedem doar lacrimi de fericire şi zâmbete, ci şi grimase, priviri triste şi lacrimi de durere, venite de la cei care nu au luat niciun premiu ori au pierdut startul. Ocupată cu sfaturile oferite lui Emil Boc, cu treburile ţării şi cu munca la propriul său bust de viitor model, doamna Andreea Paul Vass a fost puternic afectată de pierderea startului la concursul „Margaret Thatcher a României”. Altfel, nu-mi explic declaraţiile de luni, 5 septembrie, de la Realitatea TV, când consilierul lui Emil Boc a lăsat să se înţeleagă că ea este un model sau, în cel mai rău caz, un posibil viitor model. Nu am să mă ocup acum de calităţile şi defectele doamnei Vass, dar trebuie să recunosc că m-a amuzat foarte tare iritarea ce a făcut-o să se comporte ca o fetiţă râzgâiată la o emisiune televizată, în direct şi la oră de maximă audienţă…

Şi, pentru că oricine merită un premiu, un titlu, o recunoaştere, am să-i acord atenţia cuvenită şi titlul de Doamna de Tablă a României… Şi nu e nimic peiorativ aici. Profesioniştii, ca doamna Vass, ştiu de ce!!!

Anunțuri