Andrei TINU, Cătălin BOBOC

Suntem la o lună distanţă de desfăşurarea unui eveniment extrem de important în viaţa Universităţii „Ovidius” Constanţa: alegerea rectorului acestei prestigioase instituţii de învăţământ din sud-estul României şi a celorlalţi membri ai conducerii acesteia.

Este momentul în care comunitatea academică tomitană are şansa de a alege un om cu experienţă şi expertiză, un om tânăr şi cu viziune în fruntea sa, respectiv pe domnul profesor universitar doctor Marian COJOC. Justeţea şi sinceritatea mesajului nostru, prin care ne arătăm susţinerea publică faţă de candidatura distinsului dascăl, sunt cât se poate de autentice, ele izvorând din analiza datelor biografice ale profesorului Marian Cojoc, a recunoaşterii de care se bucură în mediul academic şi, nu în ultimul rând, din experienţa personală, identificând în prorectorul Marian Cojoc nu doar un excepţional pedagog, ci şi un OM ADEVĂRAT (cu litere mari – subl. noastră).

Ştim că vom fi acuzaţi de unii că ridicăm statui, osanale, că periem, dar, indiferent de acuzaţii, ne asumăm demersul de a-l susţine pe omul, profesorul şi istoricul Marian Cojoc la funcţia de rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa… Suntem siguri că va face din această instituţie de învăţământ superior de la malul mării una dintre universităţile de top ale zonei est-europene şi ale bazinului Mării Negre.

Mult succes, domnule profesor universitar doctor Marian COJOC!

Anunțuri