Am primit pe e-mail o invitaţie extrem de interesantă din partea echipei ATELIER ÎN TRANZIŢIE. Astfel, în perioada 25 mai – 8 iunie 2012  va avea loc un eveniment important pentru arta contemporană din România, intitulat Art Book Installation / Instalația de Carte, avându-i drept curatori pe Francisc Chiuariu (artist vizual, iniţiator şi coordonator Atelier în tranziţie) şi pe Mihai Zgondoiu (artist vizual, iniţiator şi coordonator ATELIER 030202).

Aşa după cum se precizează în invitaţia primită, „Atelier în tranziţie este un eveniment vizual realizat cu resurse minime în spaţii de expunere diverse având un statut tranzitoriu. Această platformă de artă contemporană se deschide o singura dată pe an în Bucureşti, sincronizată cu evenimentul <>, fiind „gândit ca o platformă de dialog în care tinerele generaţii de artişti contemporani îşi expun portofoliile cu scopul de a oferi o informaţie directă despre activitatea lor curatorilor, criticilor, galeriştilor şi publicului interesat.”

Amplul eveniment, care are ca parteneri Biblioteca Central Universitară „Carol I”, Galeria GALATECA, Asociaţia Euro CulturArt, „Demnitatea Pontică”, Vox Filemaker Solutions Srl, Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, TATAIA, Cultura, ArtClue, Modernism.ro, Zile şi Nopţi, veiozaarte.ro, revista ARTA şi Zeppelin, va debuta cu un vernisaj, găzduit de Galeria GALATECA, situată pe strada C.A. Rosseti nr. 2 – 4, Bucureşti, în data de 25 mai 2012, începând cu ora 19.

Anunțuri