Andrei Tinu, Cătălin Boboc

Profesorul universitar doctor Valentin CIORBEA, reputat istoric şi om al cetăţii, împlineşte 66 de ani pe 12 octombrie. Slujitor al adevărului izvorât din documente, pe a căror analiză şi-a fundamentat întregul demers ştiinţific, profesorul Ciorbea nu este un dascăl/ cercetător oarecare, ci unul extrem de aspru, dar asta numai din dorinţa ca discipolul să înveţe că gloria ştiinţifică nu vine de nicăieri în mod gratuit… Ea se câştigă prin muncă asiduă, prin renunţare la comoditate şi, evident, prin seriozitate şi ore multe de studiu.

(sursa fotografiei: cotidianul „Cuget liber”)

Şansa ne-a surâs, drumurile noastre intersectându-se cu cele ale ilustrului dascăl. I-am urmărit, cu plăcere şi mare interes, expunerea didactică, l-am citit şi citat în numeroase ocazii, continuând s-o facem şi acum. Vorbeam de glorie, dar şi aceasta, ca şi viaţa, este trecătoare, lucru pe care un istoric de talia profesorului Valentin Ciorbea îl ştie mai bine ca oricine. De aceea, ferindu-se de gloria antumă, domnia sa munceşte şi acum, ca profesor şi îndrumător de doctorate, dar şi ca membru al Consiliului Local Municipal Constanţa. Prezenţa unuia dintre părinţii dobrogenisticii în acest for decizional al străvechiului Tomis nu este doar un câştig, ci şi o onoare pentru colegii săi, mai ales pentru cei tineri, care au prilejul fast de a avea la îndemână un izvor nesecat de informaţie.

E ziua unui istoric important şi, de aceea, ne grăbim să-i transmitem domnului profesor Valentin Ciorbea gândurile noastre de bine, de sănătate, de spor şi de mulţi, mulţi ani în slujba cercetării istorice.

LA MULŢI ANI!

 

Post Scriptum: Se cuvine o menţiune specială pentru echipa Biroului de Informare Bibliografică Dobrogeană a Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman” din Constanţa, formată din doamnele Dr. Angela-Anca DOBRE, Drd. Luminiţa STELIAN şi Adriana PITU, pentru remarcabila serie de expoziţii cu şi despre personalităţile dobrogene. Dacă luna trecută a fost omagiat profesorul universitar doctor Gheorghe Dumitraşcu, născut la 25 septembrie 1939, luna aceasta este rezervată sărbătoririi domnului profesor universitar doctor Valentin Ciorbea.

Anunțuri