Andrei TINU, Cătălin BOBOC

Istoriografia şi diplomaţia românească sunt azi, 17 iunie, în sărbătoare, prilejuită de aniversarea a 62 de ani de la naşterea profesorului universitar doctor Dumitru Preda, ambasadorul României la Havana. Istoric şi diplomat, intelectual de elită, profesorul Preda este şi un om deosebit, atent la nuanţele spiritului celui cu care discută, mai ales dacă partenerul este un tânăr care are nevoie de sfatul său. De multe ori s-a întâmplat să apelăm la domnia sa. Ne-a îndrumat, ne-a arătat unde am greşit, ne-a făcut să înţelegem care sunt elementele fundamentale ale unui demers ştiinţific autentic…Dumitru Preda
Chiar dacă este departe de Ţară, pe care o slujeşte din postura de ambasador în Cuba, domnul Dumitru Preda nu îşi uită prietenii, colegii şi discipolii de acasă. Ştiri culturale, materiale inedite ori felicitări trimise cu ocazia Sărbătorilor, toate poartă amprenta personalităţii complexe şi complete a diplomatului român. Ne bucurăm să primim veşti de la domnul profesor, să aflăm de succesele României ori să rememorăm clipele faste ale întâlnirilor noastre.
E moment aniversar. Ocazie de a-i transmite gânduri de bune, urări de sănătate, de împliniri, de putere de muncă. Şi, evident, nutrim speranţa că ne vom revedea curând.

LA MULŢI ŞI FERICIŢI ANI, DOMNULE PROFESOR!

Sursa fotografiei: Pagina de Facebook a prof. univ. dr.  Dumitru Preda

Anunțuri